Egzamin zawodowy Technik masażysta - Egzamin zawodowy teoretyczny/praktyczny czerwiec 2014
mas.krk - 2014-05-30, 18:15
U nas buty dowolne (japonki - o zgrozo - też mogą być), reszta to uniform o kolorze dowolnym, w sensie nie musi być obowiązkowo biały
aaaaaga.. - 2014-05-30, 18:18
ja nie mam typowych spodni mam góre tylko...
Anonymous - 2014-05-30, 18:20
mas.krk napisał/a: | U nas buty dowolne (japonki - o zgrozo - też mogą być), reszta to uniform o kolorze dowolnym, w sensie nie musi być obowiązkowo biały |
i znow kazdy ma inaczej, ale z tego co wiem zwracaja na to uwage i na innych kierunkach jesli bylo obuwie inne niz wsuwane to nie bylo punktow...
czepiali sie tez takich rzeczy jak zamkniecie okna przed zabiegiem i otwarcie go po zabiegu ..
aaaaaga.. - 2014-05-30, 18:22
a nam mówili ze trampki moga byc...
jak czepiali sie okna? otwerakliście czy udawaliście ze otwieracie?
mas.krk - 2014-05-30, 18:23
Dzięki Bambo dobrze wiedzieć, ale zaraz się okaże, że też rytm oddechów jest punktowany....
Anonymous - 2014-05-30, 18:24
aaaaaga.. napisał/a: | a nam mówili ze trampki moga byc...
jak czepiali sie okna? otwerakliście czy udawaliście ze otwieracie? |
haczyk byl taki ze specjalnie otwierali przed egz. i niewiele osob wpadlo na to by zamknac, ale na probnych udawalismy ze otwieramy czy zamykamy byle dotknac klamki..
aaaaaga.. - 2014-05-30, 18:25
Czyli lepiej otworzyc i zamknąć normalnie?
Anonymous - 2014-05-30, 18:26
no niestety dlatego ze sa latwe zadania nie zmylcie sie bo patrzyc moga na inne glupoty o ktorych nie pomyslicie
Anonymous - 2014-05-30, 18:28
aaaaaga.. napisał/a: |
Czyli lepiej otworzyc i zamknąć normalnie? |
ja np gdyby bylo zamkniete otworzyla bym (dla samego tego ze "gabinet" przed zabiegiem musi byc wywietrzony" przygotowala stanowisko i zamknela przed zaproszeniem pacjenta i po jego wyjsciu znow otworzyla ..
Mały_Rastaman - 2014-05-30, 18:33
Dzisiaj w Sanoku na trzech zmianach był cały czas klasyczny kręgosłupa i grzbietu L-S a drugi Th-L. Okna były pozamykane, wyjątek co do mundurka dotyczył koleżanki w ciąży, która się już w niego nie mieści dlatego miała zwykłą koszulkę. Nic do nas nie dotarło na temat jakichś punktów za obuwie. Każdy miał takie w jakich zawsze na pracowniach masował, jedni klapki, inni trampki, a jeszcze inni obuwie sportowe (do hali lub do biegania). A tak naprawdę co było punktowane będzie można dojść dopiero jak będą wyniki. Powodzenia dla tych co egzamin przed nimi.
Halford - 2014-05-30, 18:36
A jak z ułożeniem pacjenta przy masażu kończyny górnej. Ma siedzieć na kozetce z ręką opartą o udo, czy mamy mu podłożyć jakiś klin? U nas nawet nie mają takich cienkich klinów które by były do tego odpowiednie. I czy przy rwie barkowej musimy go najpierw ułożyć przodem, rozluźnić napięcia w obrębie łopatki i dopiero potem do pozycji siedzącej? W ogóle masowanie kończyny górnej i obręczy barkowej na kozetce to jakieś nieporozumienie. Takie coś prawidłowo i najwygodniej wykonuje się na krześle do masażu.
aaaaaga.. - 2014-05-30, 18:38
a do tego uniformu macie spodnie czy obojetnie jakie? zwracaja uwage na spodnie?
Anonymous - 2014-05-30, 18:40
tego nie wiem mowie tylko na co nam kazali zwracac uwage na przykladzie po innych egz praktycznych, a co do ubioru to chyba kazda szkola ma inne wymagania
jfrey - 2014-05-30, 19:02
To nie można mieć sznurowanych butów?
Okno zamknąć/otworzyć koniecznie? Czy zapytać pacjenta czy jest mu zimno/ciepło?
Anonymous - 2014-05-30, 19:06
jfrey napisał/a: | To nie można mieć sznurowanych butów?
Okno zamknąć/otworzyć koniecznie? Czy zapytać pacjenta czy jest mu zimno/ciepło? |
u nas nie..
nie masuj lepiej pacjenta przy otwartym oknie skoro po zabiegu mozesz mu powiedziec zeby poczekal w poczekalni ok 20 min zeby nie wychlodzic masowanych tkanek, to troche bedzie sie gryzlo
ja sie dziele swoimi informacjami a kazdy zrobi jak zechce
|
|
|