Egzamin zawodowy Technik masażysta - EGZAMIN ZAWODOWY CZERWIEC 2015
klaudia13 - 2015-06-18, 14:09
Cześć jak mieliscie kolano i przednia strone uda to robiliscie masaz pobudzajcy? I jak przeproqadzaliscie wywiad ? Trzeba bylo napisac czy mowic szeptem? Z gory dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
kukuruku - 2015-06-18, 16:07
Bardzo prosze osoby które już sa po egzaminie,aby napisały jakie dokładnie były zadania dotyczące nogi?Bo jedni pisza o masażu pobudzającym uda,drudzy o rozlużniającym...jaka to byla jednostka chorobowa wogóle?Błagam pomóżcie!!!
Paweł - 2015-06-18, 16:13
to jest masaz rozluzniajacy czy to kkg czy to kkd
bejbiblues - 2015-06-18, 16:29
Paweł napisał/a: | to jest masaz rozluzniajacy czy to kkg czy to kkd |
Dokładnie. Ludzie.. nie panikujcie i nie wyszukujcie problemów na siłe. I kg i kd to masaż rozluźniający. Bez żadnego pobudzania z uwagi na to, że do pracowania jest kończyna z przykurczem wiec po co dodatkowo pobudzac? Ja jestem dzisiaj z egzaminu o 12 i miałam staw kolanowy lewy i udo. Co do ćwiczeń biernych to według mnie ich wgl nie ma w kluczu bo babka, która nas egzaminowała dziękowała każdemu przed zakończeniem zabiegu. Mi podziękowała w trakcie wykonywania wibracji czyli praktycznie pod koniec. Nikt od nas nie doszedł do biernych
Huehue - 2015-06-18, 16:33
15 min jest na sam masaż czy całość z przygotowaniem itd?
Paweł - 2015-06-18, 16:41
napisze Wam cos ze wystarczy zrobic po dwa chwyty glaskania rozcieran ugniatan wibracji i dwa razy chwyt powtorzyc i zaliczone jest cwiczenie bierne jest i jest ono w kluczu
bejbiblues - 2015-06-18, 16:49
Huehue napisał/a: | 15 min jest na sam masaż czy całość z przygotowaniem itd? |
na sam masaz:)
bejbiblues - 2015-06-18, 16:51
Paweł napisał/a: | napisze Wam cos ze wystarczy zrobic po dwa chwyty glaskania rozcieran ugniatan wibracji i dwa razy chwyt powtorzyc i zaliczone jest cwiczenie bierne jest i jest ono w kluczu |
a skąd wiesz jaki rodzaj rozcierania, ugniatania, głaskania itp jest w kluczu? paliczkami, opuszkami, kciukami, pięścią stojącą czy leżacą? Bądź inne. Ja robiłam wszystkie rodzaje i sie spokojnie wyrobiłam
Huehue - 2015-06-18, 16:56
Wszędzie tak jest, że o 8 jest ręka a o 12 noga? Czy nie jest to regułą?
bejbiblues - 2015-06-18, 16:58
Huehue napisał/a: | Wszędzie tak jest, że o 8 jest ręka a o 12 noga? Czy nie jest to regułą? |
Dobre pytanie:) Niestety nie wiem. Ja idąc na 12 byłam prawie pewna, że bede miała noge ale nic na ten temat nie słyszałam. Jeżeli to zbieg okoliczności to jest to conajmniej...dziwne
bańka - 2015-06-18, 17:07
Jaka była treść zadania pisemnego oprócz wypełnienia karty zabiegowej. Chodzi o ćwiczenia czynne które pacjent może wykonać?
bejbiblues - 2015-06-18, 17:10
bańka napisał/a: | Jaka była treść zadania pisemnego oprócz wypełnienia karty zabiegowej. Chodzi o ćwiczenia czynne które pacjent może wykonać? |
Oprócz karty były tylko ćwiczenia. Dokładnie nie pamiętam jaka była treść ale było napisane, żeby wymienić ćwiczenia czynne wolne jakie pacjent bedzie mógł wykonywać w domu chyba w ramach usprawniania danego obszaru
malami - 2015-06-18, 18:27
Przecież my jako masażyści nie mamy uprawnień do wykonywania ćwiczeń biernych, więc to nie mogło być oceniane
Katie.99 - 2015-06-18, 18:43
A robiliscie razem obie czesc ze np kolano z udem czy najpierw kolano a potem udo opracowaliscie ?
piter176 - 2015-06-18, 18:45
Jakie cwiczenia bierne mozemy wykonac? czy wykonujemy je w czasie masazu czy po wykonaniu masazu?
|
|
|