To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum.e-Masaz.pl
Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum

Hyde Park forum ogólne - Jesteś tu nowy? Przywitaj się !

massagewarsaw - 2010-07-15, 23:29
Temat postu: kurs masaz tajski
goldenspa napisał/a:
http://goldenspa.com.pl/

gratulacje. jestes druga goldenspa w polsce - pierwsze istnieje w bielsku bialej od dobrych 5 lat http://www.goldenspa.pl (swego czasu byli czescia hotelu belweder w ustroniu, robili miedzy innymi masaz tajski, kolega i kolezanka pracowali u nich - teraz to tylko miejskie spa, z niewielka iloscia zabiegow). Miejmy nadzieje, ze nie maja zastrzezonej nazwy, wlascicielka jest ostra

administrator - 2010-07-16, 08:08

Witamy na forum ;)
goldenspa - 2010-07-16, 18:08

Witam
Tak, to prawda, jest drugie golden spa w Polsce. Wymyśliłem tą nazwę całkiem przypadkowo. Później, gdy powstała strona, zobaczyłem, że nie jestem sam. Myślę, że póki żadne z nas nie zrobi kariery ogólnopolskiej i nie rozwinie sieci salonów, to nie ma znaczenia. Dla mnie wręcz przeciwnie, uważam to za całkiem sympatyczne.
Pozdrawiam

massagewarsaw - 2010-07-18, 13:39
prawo do nazwy nalezy do tego, kto pierwszy jej uzyl - mozesz liczyc sie z prawdopodobienstwem, ze w przyszlosci, gdy bedziesz sie rozwijac, nagle ten problem moze sie pojawic. Wprawdzie spa w bielsku zaweza swoja skale dzialania (jako spa przy duzym hotelu mieli status krajowy, teraz tylko regionalny/miejski), ale nie wiadomo, jakie maja plany.

moze byc podobna sytuacja do spa afrodyta w osnie lubuskim (duza inwestycja w najwyzszej jakosci sprzet, pod katem gosci z niemiec), ktore ostatnio musialo sie przemianowac po prostu na "pensjonat z odnowa biologiczna".

mozesz zachowac te sama domene internetowa, ale nazwe gabinetu powinienes jeszcze raz przemyslec, na poczatku dzialalnosci, zanim zainwestujesz wiecej w promocje swojej marki.

Schiza - 2010-07-20, 16:19

Witam, jestem technikiem masażu ,niestety z różnych powodów nie pracuję w zawodzie, ale obecnie będę miała trochę więcej czasu, więc chcę odświeżyć swoją wiedzę i znów zacząć masować, czeka mnie sporo pracy, ale warto- bo uwielbiam masaż :grin:
pozdrawiam

massagewarsaw - 2010-07-20, 16:38
jesli myslisz o praktyce prywatnej (raczej niz w szpitalu czy przychodni), to warto rozszerzyc swoja oferte masazy poza program technikum. Wybierz kursy praktyczne, ktore naucza cie nowych technik, bez obciazania teoria - rzuc okiem na watki w podforum "kursy, szkolenia"
Schiza - 2010-07-20, 22:28
Temat postu: Re: kurs masaz tajski
massagewarsaw napisał/a:
jesli myslisz o praktyce prywatnej (raczej niz w szpitalu czy przychodni), to warto rozszerzyc swoja oferte masazy poza program technikum. Wybierz kursy praktyczne, ktore naucza cie nowych technik, bez obciazania teoria - rzuc okiem na watki w podforum "kursy, szkolenia"

Muszę przyznać, że mimo iż moja szkoła miała kiepską organizację to mieliśmy bardzo dużo zajęć praktycznych, oraz praktyk w szpitalach i ośrodkach rehabilitacyjnych. Po jej zakończeniu byłam gotowa działać :) . Teraz muszę się w ten rytm wpisać na nowo, szkolenia również mam w planach, ale wszystko po kolei.

sepq - 2010-07-21, 07:38

Witam. Pozdrawiam z Wrocławia wszystkich z branży i nie tylko. :smile:
dpieczynska - 2010-07-21, 13:33

Witam wszystkich bardzo serdecznie :) Jestem tu nowa, rok temu zdobyłam dyplom technika masażysty i na dzień dzisiejszy nigdzie nie pracuję.Oczywiście wykonuję masaże wśród swoich znajomych, rodziny, ale ciągle nie czuję się do końca spełniona...Może ktoś z osób bardziej doświadczonych w tym zawodzie mógłby mnie pokierować co zrobić w mojej sytuacji.Pozdrawiam
massagewarsaw - 2010-07-21, 13:38
nie moge pomoc wiecej, niz odeslac do watlu "praca oferowana" http://forum.e-masaz.pl/viewtopic.php?p=7936 - jesli ci umknelo jeszcze uwadze.

rowniez mozesz dac swe wlasne ogloszenie w "praca szukana".

probuj powoli budowac swa baze klientow, strorz bezplatna strone www i dawaj bezplatne ogloszenia na necie, wlaczajac link do strony - rozszerzy to troche twoj zasieg terytorialny do powiatu/wojewodztwa i moze tez pomoc w znalezieniu zatrudnienia

dpieczynska - 2010-07-21, 13:49

Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź :)
administrator - 2010-07-21, 16:05

A mi po wyczerpującej odpowiedzi kolegi pozostało skromnie przywitać nowych użytkowników tak że dzień dobry ;)
Patt - 2010-07-27, 15:00

Witam,
W tym roku skończyłam 2 letnią policealną szkołę medyczną o kierunku technik masażysta;)

Mam nadzieję, że dzięki rejestracji tutaj łatwiej będzie mi zacząć wymarzoną pracę w zawodzie;)
Pozdrawiam!

Necrii - 2010-07-27, 15:14

Domyślam się, że uczyłaś się w Rybniku? A że tak spytam... czemu wymarzony zawód? Co Cię skłoniło do pójścia tą a nie inną ścieżką?
administrator - 2010-07-27, 16:51

Witamy na forum ;)