Egzamin zawodowy Technik masażysta - EGZAMIN ZAWODOWY CZERWIEC 2015
bejbiblues - 2015-06-17, 19:55
Do osób które już zdawały egzamin: W przypadku opracowywania uda czy goleni osoba lezy na leżance w bieliźnie pod "prześcieradłem". A jak jest w przypadku masażu przedramienia, które wykonywane jest w siadzie??
ninaRolska - 2015-06-17, 20:50
a oparzenie bylo na przedniej stronie uda?
daaalaaa - 2015-06-17, 21:00
bejbiblues napisał/a: | Do osób które już zdawały egzamin: W przypadku opracowywania uda czy goleni osoba lezy na leżance w bieliźnie pod "prześcieradłem". A jak jest w przypadku masażu przedramienia, które wykonywane jest w siadzie?? |
ja mialam reke i pacjenta nie okrywalam , bo nie wiem co mialabym mu przykryc. jedynie stol i klin mialam okryty przescieradlem jednorazowym
daaalaaa - 2015-06-17, 21:09
ninaRolska napisał/a: | a oparzenie bylo na przedniej stronie uda? |
tak i przykurcz wyprostny
ninaRolska - 2015-06-17, 21:11
czyli stosujemy wszystkie techniki ale bez ugniatań i
oklepywan ?
daaalaaa - 2015-06-17, 21:25
ninaRolska napisał/a: | czyli stosujemy wszystkie techniki ale bez ugniatań i
oklepywan ? |
ja bylam pacjentem ,przy udzie i na mnie byly wykonywane wszystkie techniki, ugniatanie zrob bo jak zrobisz za duzo to nikt ci glowy nie urwie a nie wiadomo z czym trafisz w klucz, a i jeszcze jedno , cwiczenia bierne po masazu (bo wykonujemy staw), raczej jest w kluczu bo bylo widac jak egzaminator cos zaznacza prz wykonaniu cwiczen na zakonczenie masazu
ninaRolska - 2015-06-17, 21:29
a jakie cw bierne byly na tobie wykonywane?
daaalaaa - 2015-06-17, 21:31
zgiecie wyprost w st kolanowym , ja w przykurczu dupuytrena robilam wyprost i zgiecie w st srodreczno-paliczkowych i w nadgarstku
ninaRolska - 2015-06-17, 21:33
acha dziekuje ci bardzo
Paweł - 2015-06-17, 22:56
w konczynie dupu u nas zalecenie bylo przykrycie pacjenta w siadzie czyli zalozyc mu na plecy przescieradlo jednorazowe byl to pkt
bejbiblues - 2015-06-18, 07:09
daaalaaa napisał/a: | bejbiblues napisał/a: | Do osób które już zdawały egzamin: W przypadku opracowywania uda czy goleni osoba lezy na leżance w bieliźnie pod "prześcieradłem". A jak jest w przypadku masażu przedramienia, które wykonywane jest w siadzie?? |
ja mialam reke i pacjenta nie okrywalam , bo nie wiem co mialabym mu przykryc. jedynie stol i klin mialam okryty przescieradlem jednorazowym |
no właśnie też nie wiem co miałabym przykrywać.. dziękuje za odpowiedź:) ja dzisiaj na 12.. do łazienki latam non stop
malami - 2015-06-18, 07:47
jak będziesz zdawała przypatrz się czy daje te punkty za bierne ćw. a jak przykrywasz pacjenta to co w okół biustu go okrywasz czy jakos inaczej ? bo tak bylo w Zborowskim na rysunku.
AmaRathXxX - 2015-06-18, 09:35
Przykrywacie ramie pacjenta , zarzucacie koc u nas tak robiono i bylo dobrze
malami - 2015-06-18, 10:22
Troche to nieestetycznie wygląda nie, tak na ramionach koc
Katie.99 - 2015-06-18, 12:20
Troche to nielogiczne, mamy sciagnac bluzke do masazu przedramienia i przykryc recznikiem czy nie sciagac bluzki tylko przykryc ramie po prostu ? Jak dla mnie jedno i drugie bez sensu ale moze powiedzcie jak wy robiliscie i jak myslicie ?:)
|
|
|