To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum.e-Masaz.pl
Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum

Egzamin zawodowy Technik masażysta - Egzamin zawodowy teoretyczny/praktyczny czerwiec 2014

jfrey - 2014-05-29, 18:38

Z tym, że czas mogą wydłużyć nawet do 4 godzin. U mnie większość nauczycieli masażu obstawia właśnie drenaż.
Anonymous - 2014-05-29, 18:39

Mi się wydaje że będzie klasyk.

Drenaż odpada, izometryczny wg mnie też, bo na samo przygotowanie kończyny jest przeznaczony czas 8-10 min i końcowe przegłaskanie też ok 5 min, więc nie starczyłoby nam czasu :) No ale kto wie, trzeba być gotowym na wszystko :)

Anonymous - 2014-05-29, 18:41

nie wiem jak u was ale u nas gdy robilismy masaz rozluzniajacy w jakis jednostkach w zyciu nie robilismy oklepywan, wiadomo ze w niektorych jednostkach jest to mozliwe do wykonania ale ogolnie uznawane sa one jako pobudzajace, wiec po co ryzykowac
Anonymous - 2014-05-29, 18:42

jfrey napisał/a:
Z tym, że czas mogą wydłużyć nawet do 4 godzin. U mnie większość nauczycieli masażu obstawia właśnie drenaż.

u nas tez obstawiali, ale szczerze jest to niewykonalne ze wzgledow technicznych chociazby

jfrey - 2014-05-29, 18:43

Cytat:

jfrey: eh, jeszcze sie nie spotkałam,zeby byl inny niz klasyczny, poza tym jestesmykrolikami doswiadczalnymi, nie bedzie cudów... jesli mialyby byc takie masaze moze odrazu aquavibron albo gorace kamienie, nie mowiac o bance... zdystansujcie sie, i skupcie sie na jedenj rzeczy porzadnie,o to chodzi tez komisji...

skupić się na jednym... sęk w tym, że nie wiadomo co może być i o co chodzić może komisji. uczyliśmy się tych wszystkich masaży, więc one mogą być. czasu będzie wystarczająco, bo mogą go wydłużyć bez problemu. nikt nie powiedział, że ograniczą się do klasyka.

Cytat:
To już sam nie wiem. Nam ciągle mówią że lepiej zrobić więcej niż mniej bo punktów nam nie odejmą jak coś dodatkowo zrobimy,

No ja uważam, że to nielogiczne mogłoby być i zabieg byłby niespójny, a techniki mogłyby sobie przeczyć, a za to a pewno nie daliby nikomu żadnych punktów, bo nie można najpierw rozluźnić, zaraz pobudzić, a potem znowu rozluźnić. Lepiej nie robić tych dodatkowych, bo one nie są obowiązkowe do robienia przy każdym zabiegu. Jednak mogę się mylić.

jfrey - 2014-05-29, 18:45

Bambo, moim zdaniem to jest wykonalne. Nie wiem, u mnie szkołą zakupiła kliny, więc uważam, że jest to możliwe i czasowo i technicznie.
Anonymous - 2014-05-29, 18:47

jfrey napisał/a:
Bambo, moim zdaniem to jest wykonalne. Nie wiem, u mnie szkołą zakupiła kliny, więc uważam, że jest to możliwe i czasowo i technicznie.

mamy ograniczona ilosc walkow i uwierz do prawidlowego ulozenia do drenazu ich nie starczy

jfrey - 2014-05-29, 18:48

Nie wiadomo. :)
Anonymous - 2014-05-29, 18:50

jfrey napisał/a:
Nie wiadomo. :)

masz jakiegos maila? ?

jfrey - 2014-05-29, 18:51

mam, ale nie można podawać maili tu na forum, a nie umiem wysyłać tu wiadomości.
Halford - 2014-05-29, 18:53

Drenaż jak by mocno uparli to mogą dać, ale nie zrobią tego bo byłoby to niesprawiedliwe i ludzie by się później burzyli. Jak już dadzą to za rok, gdy ten system będzie już przetestowany w praktyce i wiara będzie wiedziała co i jak, ale nie teraz.
jfrey - 2014-05-29, 18:55

Ale dlaczego? A za rok to by było sprawiedliwe? Wiadomo, że nie mogą dać wszystkim tego samego i nie ma różnicy czy będzie niesprawiedliwie teraz czy za rok. Kto ich tam wie.
Anonymous - 2014-05-29, 18:58

jfrey napisał/a:
Ale dlaczego? A za rok to by było sprawiedliwe? Wiadomo, że nie mogą dać wszystkim tego samego i nie ma różnicy czy będzie niesprawiedliwie teraz czy za rok. Kto ich tam wie.

nie bedzie i juz. nie moge tego tu wytlumaczyc :)

jfrey - 2014-05-29, 18:59

Bambo: napisz: wiolus5@amorki.pl
Anonymous - 2014-05-29, 19:01

jfrey napisał/a:

Nie ma sprawiedliwości to fakt ale drenaż.. serio? nie siejmy paniki i nie straszmy siebie nawzajem. Nie gdybajmy.

Najlepiej jakby pisali Ci, którzy już są po wszystkim i dzielili się z nami swoimi wrażeniami.