To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum.e-Masaz.pl
Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum

Egzamin zawodowy Technik masażysta - Egzamin Zawodowy 2016 maj/ czerwiec

Villemo - 2016-06-19, 15:58

Tensegracyjny jeszcze nie jest taki zły. Gorzej z segmentarnym :)
ANNAH - 2016-06-19, 16:04

Dziekuję kolezance MonikasSz40. Ja 46
Ewciak92 - 2016-06-19, 16:07

Villemo napisał/a:
Tensegracyjny jeszcze nie jest taki zły. Gorzej z segmentarnym :)

ale tu chodziło o odwołanie sie od teorii :p

Segmentarny tez nie jest zły, ale niech juz bedzie ten izometryczny jak wszyscy to wszyscy ;p

Villemo - 2016-06-19, 16:10

Ja już ze stresu nie kontaktuje :D Teoria była okropna, przynajmniej dla mnie. Cudem zdałam, ale też bym się odwoływała. Wydaje mi się, że już chyba do końca będzie izometryk :)
PannaDzastin - 2016-06-19, 17:17

Villemo lajcik, bez obaw przed testem Lovetta. Nawet jak go nie miałaś w szkole to on nie jest trudny. Rzuć okiem na filmik youtube. com/ watch ?v = kziQueDdSgo tam jest wyjaśnione o co chodzi z testem, jaka jest skala i jak się to robi. Jak nie znajdziesz na necie spisu mięśni z testu Lovetta, to podaj maila, podeślę Ci co mam na ten temat.
Damy radę, poza tym to tylko jeden punkt. A ocenia się te wszystkie pierdolety typu dezynfekcja stołu, przykrycie prześcieradłem, sprawdzenie wysokości nóżek łóżka, wyrzucenie ręczników do odpowiedniego kosza... :D
Magiera w swoim podręczniku do masażu o izometryku napisał aż 1 stronę. Tam po prostu nie ma co więcej pisać, bo techniki są jak w klasyku. Tyle tylko że najpierw rozmasowujesz mięsień typowym klasykiem, a potem faza typowa dla izometryka: rozcierania i ugniatania przez kilkanaście sekund na napiętym mięśniu i masaż na mięśniu rozluźnionym też kilkanaście sekund. To trzeba powtórzyć kilka razy. Jak uznasz że dość, to trzecia faza to znów klasyk rozluźniający i gitara, to wszystko.

daria - 2016-06-19, 17:27

Jak ktoś chce to ja mam naprawdę super notatki z Loveta ;) Napiszcie a podeślę na mejla ^^
Villemo - 2016-06-19, 18:11

@PannaDzastin, dziękuję Ci za linka! Ja sobie właśnie wydrukowałam z chomika notatki z Lovetta i je teraz analizuję:) I mam jeszcze takie trochę głupie pytanie: Czy gdzieś na necie można znaleźć jakieś notatki czy cokolwiek co by mi pomogło wytłumaczyć pacjentowi jak ma napiąć te mięśnie w trakcie masażu? Bo domyślam się, że to nie napina się tak samo jak przy teście Lovetta? I przy masażu kończyny też powinny zwisać jak podczas robienia testu? Czy po prostu po teście pacjent normalnie się kładzie i jest masowany? Jestem w tym zielona jak szczypiorek na wiosnę :(
Jass95 - 2016-06-19, 19:31

Ja bym poprosiła Twoje notatki, bo nam podali beznadziejne :/ A nie mogę napisać do Ciebie na priv, bo dopiero założyłam konto (dziwne przepisy xd) :shock:
lopezka1 - 2016-06-19, 19:32

Czy w tym teście Lovetta trzeba zbadać 1 kończynę czy obydwie dla porównania ? Nie mogę nigdzie znaleźć info.
lena12 - 2016-06-19, 19:34

tez bym poprosiła o notatki z lovetta
moj mail osia55@ op . pl z góry dziękuje
mam pytanie jak wykonać masaż izometryczny na mieśniu naramiennym? w sensie pozycja i jak go napiąć? w szkole tylko mialam udo i łydke z izometryka

daria - 2016-06-19, 20:05

lena12 już wysłałam Ci mejla :) Jass95 poproszę Twojego mejla :)
Tommasz - 2016-06-19, 20:12
Temat postu: notatki
Daria poproszę i dla mnie z góry dziękuję
maxima0 - 2016-06-19, 20:32

Daria czy i ja mogłabym poprosić i dla mnie z góry bardzo bardzo dziękuję.....jutro ja zdaję :roll:
Jass95 - 2016-06-19, 20:32

Mój e-mail to: krwowalol @wp. pl (usuń spacje) :D
lena12 - 2016-06-19, 20:39

Daria bardzo dziękuję za mejla :)
Ja zdaje w środę