To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum.e-Masaz.pl
Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum

Egzamin zawodowy Technik masażysta - Ktoś ma już arkusz egzaminu teoretycznego czerwiec 2012 ?

adamm - 2012-06-19, 19:03

JustynaZuzanna napisał/a:
ja mam recepte dla wszystkich tych którzy pierwszy raz podchodzą, jako stary wyjadacz radze Wam odrzucić książki i notatki chycić za piwo i obejżeć mecz.....

Polać dla tej Pani ;-)

paulina12 - 2012-06-19, 19:08

u mnie kulkowa była taka kulka metalowa
JustynaZuzanna - 2012-06-19, 19:13

adamm napisał/a:
JustynaZuzanna napisał/a:
ja mam recepte dla wszystkich tych którzy pierwszy raz podchodzą, jako stary wyjadacz radze Wam odrzucić książki i notatki chycić za piwo i obejżeć mecz.....

Polać dla tej Pani ;-)

Mi to tylko chcecie polewać na forum ale nie ma komu postawić...

Tak w ramach wyjaśnienia "stary wyjadacz" to nie w sensie że do egz z masażu podchodzę enty raz a w sensie że posiadam kilka zawodów :)

nataliabtw - 2012-06-19, 19:13

moglby mi ktos przeslac arkusz z pp na maila? bardzo prosze:*** natalia_btw@o2.pl
JustynaZuzanna - 2012-06-19, 19:16

nataliabtw napisał/a:
moglby mi ktos przeslac arkusz z pp na maila? bardzo prosze:*** natalia_btw@o2.pl

Bardzo proszę przejżeć strony coś pomiędzy 4 a 10 tam jest pp

Kajkamajka - 2012-06-19, 19:26

dlatego widze po postach ze w kazdej szkole jest troche inaczej, a moze to babka stwierdziła ze nie ma ochoty nam o tej kulce nawet wspominac, zresztą osbiscie nie jestem z niej zadowolona (jak i cała klasa)
JustynaZuzanna - 2012-06-19, 19:27

My jesteśmy zadowoleni z naszych dwóch wykładowców.. ale też nie mieliśmy tej kulki... zresztą oni się zawsze do nas śmiali że naszą bilią ma być zborowski
Kajkamajka - 2012-06-19, 19:30

a no i obstawiam rwę barkową, obrzęk po mastektomii, albo stany po złamaniach, zwichnieciach itp. dobra lece powtórzyc sobie przyczepy, powodzenia :P
deskjet3745 - 2012-06-19, 19:32

prosze o odpowiedz
czy tak skonstruowana karta zabiegowa jezeli nie podali jest ok ?
techniki - jaki cel- co byscie poprawili/dodali

rozluźniające:głaskanie,rozcieranie podłużne, ugniatanie podłużne, uciski jednoczesne, wibracja poprzeczna, roztrząsanie
Pobudzające:glaskanie, rozcieranie poprzeczne,ugniatanie poporzeczne,ugniatanie esowate,ugniatanie ze skręceniem, energiczne mieszenie,uciski naprzemienne,oklepywanie,wibracja podluzna

KARTA

JustynaZuzanna - 2012-06-19, 19:53

jak nie ma karty zabiegowej to po co ją konstrujesz... nie przesadzaj rób to co jest w zadaniu to co każą...Kartek Ci braknie :) na nadwyższkach :D
massagewarsaw - 2012-06-20, 02:14
Temat postu: kurs masaz tajski
Kajkamajka napisał/a:
nasza pani z masażu testy te układaja bałwany (tak samo z praktycznymi) niestety jak na mnie nie był on łatwy bo egzaminy z poprzednich lat mozna rozwiązac z palcem w d.... i nawet nie miały z nimi problemu osoby które sobie olewały całe dwa lata...

jesli olewajacy nauke przez 2 lata zdaje egzamin, to jest on za latwy i degradowana jest wartosc dyplomu i zawodu. Poprzednie egzaminy jednak nie byly za latwe, oblewalo go kilkadziesiat procent.

Nauczyciel nie przerobil z wami calego materialu, to najlatwiej mu zwalic na "balwanow" z komisji. Ale tak tez komisja moze (i wy rowniez powinniscie) myslec o tym nauczycielu

adamm - 2012-06-20, 11:37

no i amputacja kkd ponizej kolana
fragrances - 2012-06-20, 12:30

masakra, trochę zjebałem masaż :D
linell - 2012-06-20, 13:25

i jak wam poszło? ;p
jaką zrobiliście pozycje ułożeniową w metodyce?

sylwus555-91 - 2012-06-20, 13:37

paulina12 napisał/a:
oj tak piłą mechaniczną:) już ne wiem czego się uczyć a wy do czego się przykładacie najbardziej?

skad wiedzialyscie ze bedzie z pila mechaniczna cos?? haha

z tym kikutem i masazem klasycznym suchym zagieli...

[ Dodano: 2012-06-20, 14:40 ]
ja opisalam 2 pozycje ulozeniowe lezenie tylem najpierw a potem lezenie przodem...