To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum.e-Masaz.pl
Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum

Egzamin zawodowy Technik masażysta - EGZAMIN ZAWODOWY CZERWIEC 2015

ona1992 - 2015-06-10, 12:56

pinczer napisał/a:
z tego co mi wiadomo to gdy pierwsza osoba skończy cały egzamin to kolejna osoba dopiero zaczyna masaż. Ponoć to jakieś nowe rozporządzenie, aby egzaminator miał możliwość skupienia sie na jednej osobie a pozniej na kolejnej. W sensie, ze nie wszyscy naraz wykonują masaż, w tym samym czasie tylko pojedynczo. Jak jeden skończy to drugi zaczyna. Mam nadzieje, ze dzisiaj dowiemy sie czegoś więcej. Pozdrawiam 😀

Dokładnie tak jak piszesz :) ma sie skupic tylko na jednej osobie :( [/quote]

pinczer a znalazłeś moze to rozporządzenie gdzies ??
bo u nas egamin tuż tuż a nic nie wiadomo na ten temat

pinczer - 2015-06-10, 13:09

ona1992 napisał/a:
Tak,już Ci wysyłam :razz:
syc_mary - 2015-06-10, 13:09

massagewarsaw napisał/a:
ostrowianka napisał/a:

My mamy egzaminy dopiero 24 czerwca .. :(
Ale warto zwrócić uwagę na układ nerwowy i porazenie nerwów i przykurcze ;)

przeciez powinnas sie cieszyc, ze masz wiecej czasu na nauke i zlapanie zadan z innych szkol.

przykurcze z powodu przeciazenia to jednostka, to do wypowiedzi syc mary
sorrki jeśli wprowadziłam kogoś w błąd 😀 jednak dalej nie wiemy co było przyczyna przeciążenia, jaki jest stan pacjenta, czy ten stan trwa dalej czy ustąpił😀 to wszystko bedzie podlegać pod to jakie techniki wykonamy 😀 tak mi sie wydaje. W końcu rownież techniki masażu bedą podlegać ocenie.
ona1992 - 2015-06-10, 13:23

pinczer napisał/a:
ona1992 napisał/a:

była bym wdzięczna :)

pinczer - 2015-06-10, 13:34

ona1992 napisał/a:
pinczer napisał/a:
ona1992 napisał/a:

Masz na mailu :)

ona1992 - 2015-06-10, 13:41

pinczer napisał/a:
ona1992 napisał/a:
pinczer napisał/a:
ona1992 napisał/a:

Masz na mailu :)

nie doszło mi :(

ona1992 - 2015-06-10, 13:53

pinczer, ty w tym roku też zdajesz?? kiedy masz egzamin??
masumi - 2015-06-10, 14:55

Pierwsze słyszę żeby zdawać pojedynczo. W naszej szkole wchodzimy po 4 osoby na daną godzinę i 2 osoby zdają a 2 leżą jako pacjenci. Nigdy nie było tematu że każdy z osobna miał by być oceniany. Więc nie wiem skąd taka informacja :?:
syc_mary - 2015-06-10, 15:02

masumi napisał/a:
Pierwsze słyszę żeby zdawać pojedynczo. W naszej szkole wchodzimy po 4 osoby na daną godzinę i 2 osoby zdają a 2 leżą jako pacjenci. Nigdy nie było tematu że każdy z osobna miał by być oceniany. Więc nie wiem skąd taka informacja :?:
informacje tą przekazała nam dyrekcja bo takie wytyczne dostała! To nie jest mój wymysł! Czas pokarze.
jacekhirs - 2015-06-10, 15:07
Temat postu: Egzamin
masumi napisał/a:
Egzaminator ocenia 1 os. masującą pozostali wypełniają dokumentacje i zmiana . Egzaminator musi zauważyć techniki nie może obserwować 2 stołów.
masumi - 2015-06-10, 15:49
Temat postu: Re: Egzamin
jacekhirs napisał/a:
masumi napisał/a:
Egzaminator ocenia 1 os. masującą pozostali wypełniają dokumentacje i zmiana . Egzaminator musi zauważyć techniki nie może obserwować 2 stołów.

Jak nie może jak w zeszłym roku tak było, 2 osoby masowały i 2 leżały. Dokumentacje po wszystkim się wypełnia i to nie jedna szkoła tak miała.

cherry - 2015-06-10, 16:02
masumi napisał/a:
jacekhirs napisał/a:
masumi napisał/a:

Jak nie może jak w zeszłym roku tak było, 2 osoby masowały i 2 leżały. Dokumentacje po wszystkim się wypełnia i to nie jedna szkoła tak miała.

Do Torunia również doszły informacje o jednej osobie masowanej. Są 2godziny zegarowe na grupę 4osobową, co oznacza, że każdy zdający ma 30minut na egzamin. Wypisanie dokumentacji, przygotowanie stanowiska, wykonanie masażu oraz posprzątanie. Wydaje mi się, że pół godziny na osobę to wystarczający czas ;)

masumi - 2015-06-10, 16:11
Zobaczymy co ludzie z Radomia napisza lub z innych szkół po egzaminie, mimo wszystko myślę że aż tak źle nie będzie żeby 1 osoba masowała. W zeszłym roku były po 2 osoby więc mam NADZIEJE że w tym tak samo bedzie.
masumi - 2015-06-10, 16:12

A Toruń kiedy zdaje?
syc_mary - 2015-06-10, 16:26
Pytanie z innej beczki. Powiedzmy, że bedzie masaż klasyczny dłoni i przedramienia. W jakiej pozycji ułożycie pacjenta: w Zborowskim mamy want siedząco ale co gdy będziemy mieć tylko stół do masażu bez krzeseł albo jak bedzie jedno krzesło. Jak myślicie?