To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum.e-Masaz.pl
Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum

Egzamin zawodowy Technik masażysta - EGZAMIN ZAWODOWY CZERWIEC 2015

ona1992 - 2015-06-10, 10:50

wiadomo może jaka jednostka chorobowa była ???
ninaRolska - 2015-06-10, 11:01

no tak ale po co 4 wersje dla wchodzących 4 osob potrzebne sa 2 wersjeczyli w tym co ktos podal jest na pewno zmyłka
syc_mary - 2015-06-10, 11:01

pinczer napisał/a:
Na to wygląda ze będą 4 zadania, skoro na salę wchodzą dwie pary , jedna para masuje druga odpowiada na zadania, i potem zmiana. Może dzis ktoś z Radomia to potwierdzi?
z tego co mi wiadomo to gdy pierwsza osoba skończy cały egzamin to kolejna osoba dopiero zaczyna masaż. Ponoć to jakieś nowe rozporządzenie, aby egzaminator miał możliwość skupienia sie na jednej osobie a pozniej na kolejnej. W sensie, ze nie wszyscy naraz wykonują masaż, w tym samym czasie tylko pojedynczo. Jak jeden skończy to drugi zaczyna. Mam nadzieje, ze dzisiaj dowiemy sie czegoś więcej. Pozdrawiam 😀
ona1992 - 2015-06-10, 11:12

syc_mary napisał/a:
pinczer napisał/a:
Na to wygląda ze będą 4 zadania, skoro na salę wchodzą dwie pary , jedna para masuje druga odpowiada na zadania, i potem zmiana. Może dzis ktoś z Radomia to potwierdzi?
z tego co mi wiadomo to gdy pierwsza osoba skończy cały egzamin to kolejna osoba dopiero zaczyna masaż. Ponoć to jakieś nowe rozporządzenie, aby egzaminator miał możliwość skupienia sie na jednej osobie a pozniej na kolejnej. W sensie, ze nie wszyscy naraz wykonują masaż, w tym samym czasie tylko pojedynczo. Jak jeden skończy to drugi zaczyna. Mam nadzieje, ze dzisiaj dowiemy sie czegoś więcej. Pozdrawiam 😀

jak dowiesz sie czegoś to daj znac :)

pinczer - 2015-06-10, 11:13

z tego co mi wiadomo to gdy pierwsza osoba skończy cały egzamin to kolejna osoba dopiero zaczyna masaż. Ponoć to jakieś nowe rozporządzenie, aby egzaminator miał możliwość skupienia sie na jednej osobie a pozniej na kolejnej. W sensie, ze nie wszyscy naraz wykonują masaż, w tym samym czasie tylko pojedynczo. Jak jeden skończy to drugi zaczyna. Mam nadzieje, ze dzisiaj dowiemy sie czegoś więcej. Pozdrawiam 😀[/quote]

Dokładnie tak jak piszesz :) ma sie skupic tylko na jednej osobie :(

ninaRolska - 2015-06-10, 11:30

no ale czy wszystkim wtedy starczy czasu egzam?
massagewarsaw - 2015-06-10, 11:36

ona1992 napisał/a:
wiadomo może jaka jednostka chorobowa była ???

kolejna slepa, co pisata, ale nie czytata

pinczer - 2015-06-10, 11:39

Przeciez sam masaż wykonujemy 10-15 min ,zależy jaki nam podadzą czas w zadaniu, poczekajmy jeszcze na Radom może bardziej nas oświeci :roll:
massagewarsaw - 2015-06-10, 11:46

ninaRolska napisał/a:
no tak ale po co 4 wersje dla wchodzących 4 osob potrzebne sa 2 wersjeczyli w tym co ktos podal jest na pewno zmyłka

nina, to sa potwierdzone info, kartoflaczka kojarze rowniez z fb.

w ubieglym roku i w styczniu byly 2 wersje, zdalo 90%.

teraz sa 4 wersje, zda 80%.

i tak cke bedzie zwiekszac co roku ilosc wersji, az ilosc zdajacych bedzie 60%, czyli tyle, ile wczesniej na pisemnym praktycznym.

i tak jeszcze lecicie na taryfie ulgowej, bo cke testuje nowy system.

teoretycznie, to zadan moze byc dziesiatki i setki, kazdy z klasy dostanie inne zadanie. Ci co nie zdali moga tylko uwazac, ze mieli trudniejsze zadanie od pozostalych

syc_mary - 2015-06-10, 11:58

ninaRolska napisał/a:
no ale czy wszystkim wtedy starczy czasu egzam?
u nas w klasie jest 12 osób. Podzieli nas na 2 terminy - osoby zdające 19 i 20 czerwca. Kolejno podzieliło nas na grupy po 3 osoby. Jedni zdają o 8, następni o 12 a kolejni o 16. 2 osoby bedą sie masować wzajemnie a jedna osoba asystenta. Myśle, ze w ciagu tego czasu wszyscy sie wyrobimy. Nie wiem jak jest u was!? Zobaczcie sobie na zeszłoroczny egzamin. Jest na stronie CKE. Wypisane jest tam ile czasu i co jest brane pod ocenę.
asik5584 - 2015-06-10, 12:03

Nie mniej jednak dziękujemy bardzo za podanie tego co było w Lublinie, ja tam wierze, że inf jest potwierdzone tylko może ktoś nie chce pisać skąd to wie - jego sprawa, najważniejsze że wiadomo co było :) Mam tylko pytanie odnośnie zadań, były ćwiczenia do domu oprócz mięśni ale to na pewno nie wszystko. Może wiadomo co jeszcze ? Z góry dzięki za inf :D
syc_mary - 2015-06-10, 12:16

asik5584 napisał/a:
Nie mniej jednak dziękujemy bardzo za podanie tego co było w Lublinie, ja tam wierze, że inf jest potwierdzone tylko może ktoś nie chce pisać skąd to wie - jego sprawa, najważniejsze że wiadomo co było :) Mam tylko pytanie odnośnie zadań, były ćwiczenia do domu oprócz mięśni ale to na pewno nie wszystko. Może wiadomo co jeszcze ? Z góry dzięki za inf :D
z wcześniejszych postów wyczytałam, ze pod ocenę podlegało wykorzystanie piórka oraz klinów. Ze nie trzeba było wpisywać mięśni. Ze zalecić trzeba było cwiczenia do domu. Lecz wydaje mi sie, ze one zależeć bedą od jednostki chorobowej. Wiemy tyle, ze wystąpił uraz oraz przykurcz. Są ponoć 4 gr a jednostki podane były gdzieś wyżej. Jak narazie to jedyne info jak do tej pory. Lepsze to niż nic. Z roku na rok bedzie coraz to trudniej, bo zdawalnosc jest na dobrym poziomie. Oby w tym roju tez nam sie udało 😀
ostrowianka - 2015-06-10, 12:17

Dzień dobry. :) jestem z Ostrowa ;)
Obserwuje wasze forum i łapie wszystkie ciekawe informacje.

My mamy egzaminy dopiero 24 czerwca .. :(
Ale warto zwrócić uwagę na układ nerwowy i porazenie nerwów i przykurcze ;)

massagewarsaw - 2015-06-10, 12:24

ostrowianka napisał/a:

My mamy egzaminy dopiero 24 czerwca .. :(
Ale warto zwrócić uwagę na układ nerwowy i porazenie nerwów i przykurcze ;)

przeciez powinnas sie cieszyc, ze masz wiecej czasu na nauke i zlapanie zadan z innych szkol.

przykurcze z powodu przeciazenia to jednostka, to do wypowiedzi syc mary

ostrowianka - 2015-06-10, 12:30

przeciez powinnas sie cieszyc, ze masz wiecej czasu na nauke i zlapanie zadan z innych szkol.

przykurcze z powodu przeciazenia to jednostka, to do wypowiedzi syc mary[/quote]

oczywiscie, że się ciesze\cieszymy- ale stres coraz większy. U nas chodzi info o nerwówce- jakie nerwy unerwiaja dany miesień, ćwiczenia.

To prawda, że zdajemy osobno?