Jednostki chorobowe w masażu - Endoprotezoplastyka biodra - m. segmentarny
Piotrek Medic - 2010-01-17, 21:46 Temat postu: Endoprotezoplastyka biodra - m. segmentarny Witam,
Jako, że nie specjalizuję się w m. segmentarnym chciałbym prosić o radę. Mam do opracowania projekt- masaż segmentarny po endoprotezoplastyce stawu biodrowego. Ma kto¶ jaki¶ pomysł lub Ľródła, gdzie mogę zaczerpn±ć informacji?
bartek - 2010-07-30, 21:17
Szczerze to trzeba szukać w fachowej literaturze, ale ja zrobiłbym normalna diagnostykę, bo to trzeba zrobić w każdym zabiegu masażu segmentarnego a potem skupoil się na mię¶niach odpowiadajacych za staw biodrowy-posladkowe, czworoglowy uda i dwóglowy uda jako wzmocnienie po zabiegu. z samego segmentarnego skupiłbym się na badaniu odc. L-S gdyz tam moga zachodzić najwieksze zmiany. Pozdrawiam, mam nadzieje że pomogłem:)
RehaT - 2010-10-28, 22:41
W tym przypadku masaz segmentarny nie jest dobrym rozwiazaniem... Skupilbym sie na klasycznym i ewentualnie na drenazu limf jesli sa obrzeki...
bartek - 2010-11-03, 18:15
zgadzam się z poprzednikiem ale pytanie było tylko o segmentarny więc tak też odpowiedziałem:) pozdrawiam:)
RehaT - 2010-11-03, 19:37
szczerze to nie doczytalem ze to ma byc projekt:) Ale projekt zawsze mozna zmienic:D
Piotrek Medic - 2011-05-13, 23:55
RehaT napisał/a: | W tym przypadku masaz segmentarny nie jest dobrym rozwiazaniem... Skupilbym sie na klasycznym i ewentualnie na drenazu limf jesli sa obrzeki... |
Hehhe gdyby nie to, że musiałem dla szkoły przygotować taki projekt wzorcowy w ogóle bym się za to nie brał- dla mnie też tak jak mówisz głównie klasyk i drenaż.
|
|
|