Hyde Park forum ogólne - Fale na włosach
Annie - 2023-08-18, 07:22 Temat postu: Fale na włosach Cześć! Chciałabym abyście polecili mi jakąś piankę do stylizacji włosów, która ma w miarę fajny skład, nie jest inwazyjna w żaden sposób dla włosów, nie skleja ich i mocno utrwala.
Chciałabym mieć fajne fale po całej nocy w warkoczu - do tej pory robiłam tak, że plotłam warkocz na wilgotnych (nie całkiem mokrych) włosach, wklepywałam piankę Taft (zielony) i podsuszałam.
Czasami używam Pina Lokady z Anwen lub kremu podkreślającego loki z Selfie Project, aczkolwiek nie działa zadowalająco. Choć typ skrętu to u mnie 2a-2b, włosy są już długie i ciężkie, co sprawia, że lubią się prostować.
hella - 2023-08-22, 07:35
Dla fal najlepiej sprawdzają się żele, bo pianki i kremy mają za słaby hold. Jeśli chodzi o efekt sklejenia włosów to właśnie jest porządany- tworzą się tzw. sucharki, które po ich całkowitym wyschnięciu (!) odgniatamy z odrobiną olejku lub samą bawełnianą koszulką. Dla takich fal lepiej pokusić się o mocniejszy żel- złoty taft, syoss power hold- na początek lepiej coś tańszego, niż od razu rzucać się na drogie stylizatory. Z czasem możesz popróbować droższych typu HTC.
https://hotelsgratis.pl/fale-na-wlosach-jak-uzyskac-naturalny-i-stylowy-look/
Zerknij sobie tutaj. Na stronie jest kilka porad dotyczących tego jak zrobić naturalnie oraz ładnie fale na włosach.
|
|
|