|
Kursy masażu |
| Autor |
Wiadomość |
e-Masaz.pl
Site Admin

|
Wysłany: 2008-02-08, 18:37 Kursy masażu
|
|
|
| W tym poście piszemy informacje o kursach I, II stopnia oraz innych tego rodzaju kursach masażu. |
|
|
|
 |
|
|
Zielona0
|
Wysłany: 2008-02-22, 22:14 kurs masażu gorącymi kamieniami!
|
|
|
Witam!
Poszukuję informacji o kursie masażu gorącymi kamieniami. Najlepiej jakby to był Gdańsk lub też poprostu północ Polski. Jak macie jakieś informacje to dajcie znać!
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
e-Masaz.pl
Site Admin

|
Wysłany: 2008-02-23, 00:27
|
|
|
Informacja o kursach masażu kamieniami w gdańsku sam robilem:
http://animusz.pl/
Ten temat odnosi siĘ do reklamowania różnego rodzaju kursów masażu a nie czeprania informacji co gdzie jest Proszę takie informacje pisać tutaj:
http://forum.e-masaz.pl/viewtopic.php?t=82
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marcin Baran

|
Wysłany: 2008-03-26, 18:43
|
|
|
Poproszę o informacje kursu masażu kamieniami |
_________________ Polskie Stowarzyszenie Masażystów
www.masazysci.org |
|
|
|
 |
e-Masaz.pl
Site Admin

|
Wysłany: 2008-03-26, 18:49
|
|
|
| Marcin Baran napisał/a: | Poproszę o informacje kursu masażu kamieniami |
No przecież post wyżej jest o kursie kamieniami http://animusz.pl/ odziały w Warszawie oraz w Gdyni posiadają. A kiedy dokładnie się odbywają niestety nie wiem, spróbuj za dzwonić i się dowiedzieć.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marcin Banasinski
|
Wysłany: 2008-03-26, 20:55
|
|
|
szkoła animusz....
zwracam uwagę na fakt:
- szkoła wystawia DYPLOMY.... a nie powinna, zgodnie z prawem nie powinna
- szkoła prowadzi kurs: KURS JAPOŃSKIEJ TERAPII MANUALNEJ
wg. Masayuki Saionji a nie może, gdyż te kursy mogą byc prowadzone JEDYNIE PRZEZ MACIEJA DŁUSKIEGO Z FIRMY ART Centrum Naturalnych Terapii... http://artmed.pl/
można sobie poczytać.... zresztą pan Kapica doskonale o tym wie.
pozdrawiam |
_________________ ”masaż to mój sposób na życie,
informacje o masażu to moja praca,
masowanie to moja pasja... „
http://serwis-masazysta.pl |
|
|
|
 |
e-Masaz.pl
Site Admin

|
Wysłany: 2008-03-26, 21:32
|
|
|
Tego to nie widziałem. To już jest ich problem czy maja pozwolenie na kursy czy nie. Mi akurat podczas trwania nauki w studium medycznym udało takie kursy u nich zdobyć więc tylko informuje. Ale jak ktoś jest nie pewny informacji dotyczących tych kursów zawsze można zadzwonić i się o wszytko zapytać. Dzięki za informacje.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
massagewarsaw
masaz tajski

|
Wysłany: 2008-03-26, 21:35 masaz warszawa
|
|
|
[quote="Marcin Banasinski"]szkoła animusz.... 8)
zwracam uwagę na fakt:
- szkoła wystawia DYPLOMY.... a nie powinna, zgodnie z prawem nie powinna
- szkoła prowadzi kurs: KURS JAPOŃSKIEJ TERAPII MANUALNEJ
wg. Masayuki Saionji a nie może, gdyż te kursy mogą byc prowadzone JEDYNIE PRZEZ MACIEJA DŁUSKIEGO Z FIRMY ART Centrum Naturalnych Terapii... można sobie poczytać.... zresztą pan Kapica doskonale o tym wie.[/quote]
tak to dyskusja o kursach masazu kamieniami w trojmiescie zeszla na psy prawa panstwowego, praw autorskich nadanych z urzedu patentowego dla pierwszego zglaszajacego patent, polityki miedzy szkolami masazu, podjazdow osobistych i pokrzykiwania
przez taka postawe przejechaly sie najlepsze fora dyskusyjne |
| Ostatnio zmieniony przez massagewarsaw 2008-03-26, 22:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
e-Masaz.pl
Site Admin

|
Wysłany: 2008-03-26, 21:48
|
|
|
Sądzę ze forumowiczka Zielona0 da sobie rade i zadzwoni i dokładnie się wszystkiego wypyta odnośnie kursów o ile już tego nie zrobiła . Jeśli nie będzie jej ta szkoła odpowiadała na pewno nam odpisze na forum albo po prosi o inne kursy. Mam nadzieje dalsze posty na temat czy można czy nie będą zbędne
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marcin Banasinski
|
Wysłany: 2008-03-27, 12:47
|
|
|
| Cytat: | | tak to dyskusja o kursach masazu kamieniami w trojmiescie zeszla na psy prawa panstwowego, praw autorskich nadanych z urzedu patentowego dla pierwszego zglaszajacego patent, polityki miedzy szkolami masazu, podjazdow osobistych i pokrzykiwania |
na psy prawa panstwowego
na rany ... massagewarsaw o czym Ty piszesz? Tu nie chodzi co kto komu, tylko o to co kto może? Jakie ma uprawnienia, jakie pozwolenia. Pomyśl ... gdyby każdy robił to co chce i jak chce.... co by było?
Myślę, że Pan Baran z PSM tez ma swoje zdanie na ten temat.... ma?
Tak m sie wydaje, że już Twoja odpowiedź znam
ciągnąć dalej temat z urzędem patentowym.... o co w nim chodzi bo nie zrozumiałem?
Pozdrawiam
Marcin Banasiński |
|
|
|
 |
massagewarsaw
masaz tajski

|
Wysłany: 2008-03-27, 13:29 masaz warszawa
|
|
|
napisalem 'dyskusja zeszla na psy' i wymienilem dlaczego - mozliwe, ze powinien byc gdzies tam w zdaniu przecinek, ktory wypadl.
animusz zarejestrowany jest w kuratorium i wspolpracuje z urzedami pracy - pewnie wiedza, co robia, wystawiajac dyplomy a nie certyfikaty. Zjawisko to jest powszechne w polskich szkolach masazu, i pewnie nie ma co walczyc z wiatrakami - pracodawca czy klient wie, ile godzin bylo na kursie.
nie bylo potrzeby w tej dyskusji wyrazenia sie o animuszu, a tym bardziej yumeiho i rzucania nazwiskami.
nie znam sie na yumeiho w polsce, ale z tego co pobierznie widze, to chodzi o polityke i przepychanki. Jeden z nauczycieli zarejestrowal te technike w polskim urzedzie patentowym i zgodnie z prawem tylko on moze jej uczyc. Powolywanie sie na prawo panstwowe w nauczaniu ma, wedlug mnie, krotkie nogi. Legalizm nie przystaje do rzeczywistosci spolecznej.
ciekawe co by bylo, gdyby teraz ktos probowal rejestrowac w urzedzie patentowym inne techniki masazu? |
| Ostatnio zmieniony przez massagewarsaw 2008-04-06, 10:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
michal
|
Wysłany: 2008-03-27, 20:58
|
|
|
| świata nie naprawimy. Zajmujmy sie pracą a nie wyłączniem gadaniem o niczym , |
|
|
|
 |
Marcin Banasinski
|
Wysłany: 2008-03-27, 22:00
|
|
|
| michal napisał/a: | | świata nie naprawimy. Zajmujmy sie pracą a nie wyłączniem gadaniem o niczym , |
spójrz w moje motto, moja pracą jest informacja, idąc dalej informowanie wszystkich o nadużyciach we wszelkich aspektach dotyczących masażu. Taka już moja praca. Więc pracą sie to zajmuję.
| Cytat: | | nie bylo potrzeby w tej dyskusji wyrazenia sie o animuszu, a tym bardziej yumeiho i rzucania nazwiskami. |
massagewarsaw, fakt jest faktem, że jest nadużycie.... a to jest przykre. Dlaczego ludzie mają nie wiedzieć o czymś co jest prawdą?
YUMEIHO® jest znakiem towarowym międzynarodowym.... dziwisz się, że Pan Dłuski się wścieka? Jakbyś się czuł jakby ktoś używał twojej nazwy?
pomyślcie wszyscy.... dla każdego miejsca starczy, tylko uczciwie....
pozdrawiam
Marcin Banasiński |
|
|
|
 |
massagewarsaw
masaz tajski

|
Wysłany: 2008-03-28, 09:00 masaz warszawa
|
|
|
chodzi o nie wyobcowywanie tysiecy masazystow, wielu z nich bardzo dobrych, ktorzy konczyli animusz i setek tych, ktorzy konczyli kursy p Kapicy (zdecydowana wiekszosc z nich to juz wykwalifikowani i doswiadczeni fizjoterapeuci i rehabilitanci).
Wlasnie pare dni temu rozmawialem z paroma z kursow od p Kapicy i wszyscy byli bardzo zadowoleni z poziomu wykladow, oprocz tego ze zaoszczedzili na jego kursach (w porownaniu z innymi kursami yumeiho) ponad trzy razy. Cenia sobie tez, ze przed przyjsciem na kurs moga obejrzec filmy demonstracyjne technik ktorych sie beda uczyc, kupic pelna wersje terapii na CD (czyli nie placic w ciemno za cos nieznanego)czy bezplatnie powtorzyc kurs, jesli nie czuja sie pewni w swych technikach (to ostatnie bardzo pozytywnie mnie zaskoczylo i podziwiam taka postawe - oby wiecej nauczycieli tak dbalo o rozwoj swoich uczniow).
z mojej perspektywy nie mam nic przeciwko uczeniu sie z roznych, najrozniejszych zrodel - kazdy nauczyciel, o ile tylko ma stosowne kwalifikacje i doswiadczenie, ma wlasne podejscie do technik i dydaktyke, od kazdego mozna sie czegos porzytecznego nauczyc. Najwazniejsze, zeby tylko masazysci i fizjoterapeuci chcieli sie uczyc, a nie poprzestawali na rutynie z pierwszych lekcji.
jak zwykle, na rynku masazystow i na rynku szkolen przetrwaja i osiagna sukces tylko najlepsi - natura, prawa ekonomii same wyeliminuja tych kiepskich (nawet jesli z dyplomami i tytulami), nie rowijajacych sie, nastawionych na komercje i liczacych znacznie wiecej niz za porownywalne inne uslugi.
jakas wine za 'kult papierka' w polsce (widoczny z perspektywy zagranicy) jest pewnie tradycja nakazow i zakazow, wywodzaca sie z biurokratycznego regulowania zycia spolecznego przez panstwo i siegajaca jeszcze rosji carskiej. Pokutuje to rowniez w srodowisku masazystow, gdzie nie licza sie zdolnosci, ale pieczatka.
Niestety, czysty legalizm, jak pisalem wczesniej, to odrebna rzeczywistosc - mozna sie zatrzymac na tym poziomie, ale wedlug mnie nie powinien to byc kierunek obrany przez srodowisko masazystow w polsce |
_________________ http://massagethai.info kurs masaż tajski, indonezyjski, tajskimi stemplami ziołowymi, tajskiego masażu stop warszawa wrocław kraków szczecin koszalin |
|
|
|
 |
e-Masaz.pl
Site Admin

|
Wysłany: 2008-03-28, 10:06
|
|
|
Myślę że temat o Animuszu czy Metody Yumeiho jest wystarczający do pomocy innym masażysta do wyboru szkoły. Masażyści i tak wybiorą szkołę która będzie im bardziej odpowiadała.
Proszę już w kolejnych postach informować o innych ciekawych kursach masażu
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|
 |
|
Polecamy
|
|