Wysłany: 2008-09-12, 18:47 Masaż na ciekłej parafinie
Kto wie jak to wyglada prosze o dokladny opis
Linki sponsorowane
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2008-09-28, 20:28 masaz tajski
jak na oliwie, chociaz parafina gestrza. Oliwka johnsona, jak i wszystkie oliwki kosmetyczne, to wlasnie parafina. Zapycha pory, uniemozliwia oddychanie skory, nie ma zadnych innych wlasciwosci oprocz poslizgowych.
Nie masuje długo, bo dopiero półtora roku. Ale jak na razie na parafinie masuje mi się najlepiej, jest gęstsza i nie ma takiego poślizgu jak na oliwce Johnsona, dzięki temu ruchy moje są bardziej precyzyjne, lepiej mogę złapać tkankę. Obecnie masuje na praktykach w przychodni, niektórzy pacięci proszą tylko o masaż na parafinie, twierdząc, że tylko od parafiny nie dostali nigdy uczulenia.
jak na oliwie, chociaz parafina gestrza. Oliwka johnsona, jak i wszystkie oliwki kosmetyczne, to wlasnie parafina. Zapycha pory, uniemozliwia oddychanie skory, nie ma zadnych innych wlasciwosci oprocz poslizgowych.
Oliwka w swoim zalozeniu ma chronic skore dziecka przed wilgocia. Jest to olej mineralny i raczej nie polecany do masazu aczkolwiek przez swoje wlasciwosci poslizgowe calkiem przyjemnie sie na nim pracuje. Oleje typowe do masazu sa pochodzenia roslinnego. Najbardziej polecane sa z winogron i nasion migdalowca. Duzo witamin i odzywcze wlasciwosci na skore, ten drugi jest z orzechow tak wiec moze powodowac alergie u niektorych osob.
Czy ktos z was pracuje na wazelinie, mydle? Uzywacie talku przy osobach z owlosionymi np. nogami?
Wysłany: 2009-02-27, 00:03
talk na owłosionych? nie próbowałem... mam suche ręce przy talku i jakoś mnie to drażni, ale jeśli nie będzie powodował zapalenia mieszków włosowych to się może przemogę będę stosował. na razie trza polecać golenie pleców włochaczom i tyle... chociaż nie zawsze się owo zapalenie wywoła
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2009-02-27, 00:22 masaz warszawa
pare lat temu czytalem, zeby unikac stosowania talku na skorze delikatnej (np miejscach intymnych), bo jest obawa, ze moze dzialac rakotworczo, jak azbest.
praktyczny problem z talkiem, ze jesli klient sie poci czy po rogrzaniu nasze rece sa wilgotne, to wszystko sie walkuje i nie ma poslizgu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13