Wysłany: 2017-05-08, 13:10 Zniesiona lordoza - jaki masaż? ewentualnie tens/ems..
Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem i potrzebuję pomocy odnośnie swojego przypadku. Mam stwierdzoną zniesioną lordozę na odcinku szyjnym, występują u mnie bóle szyi, karku, promieniujące od ucha do łopatki i dalej do prawej ręki.
Wykonuję ćwiczenia przed komputerem, chodzę na masaże karku i ostatnio zakupiłem elektrostymulator tens/ams.
Raz jest lepiej, raz gorzej - może ktoś z forumowiczów ma dla mnie jakieś wskazania odnośnie konkretnego typu masażu czy formy rahabilitacji?
Podłączając aparat tens po obu stronach ciała/szyi mam wrazenie ze prawa strona jest słabsza - to znaczy muszę ustawić wiekszą skalę napięcia aby mięsnie zaczęły się kurczyć identycznie jak po stronie lewej.. co to moze oznaczać???
Z góry dziekuję za pomoc - jeśli napisałem w złym miejscu to proszę moderatora o przeniesienie wątku.
Pzdr
Kudłaty
Linki sponsorowane
hudson
Wysłany: 2017-05-19, 06:50
Według mnie najlepiej jakbyś zapytała osobiście specjalisty, on na pewno dokonał by trafnej decyzji jaki masaż.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 12