massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2016-07-17, 01:49 Maciek o zmianie
Żyjemy w przekonaniu, że kiedy idziemy do specjalisty aby udzielił nam pomocy, ten ma dokonać cudu i nas wyleczyć.
Oczywiście jest to słuszne przekonanie, jednakże nie we wszystkich przypadkach.
Jako specjalistę uczono mnie, że najważniejsza w procesie terapii pacjenta jest diagnostyka. Szacuje się, że około 70% całej skutecznej terapii składa się właśnie na diagnostykę. Co z tego wiadomo?
Pacjent który przychodzi do specjalisty, nie zawsze zostanie wyleczony.
Istnieje coś takiego jak diagnostyka wykluczająca. Zdarza się, że terapia nie skutkuje, wtedy wiadomo, że trzeba szukać innych rozwiązań. Metodą eliminacji dochodzimy do rozwiązania problemu, z którym przyszedł pacjent.
To, co najważniejsze i należałoby zapamiętać, to fakt, że z chwilą, gdy pacjent puka do drzwi gabinetu specjalisty, rozpoczyna swą drogę ku zmianie stanu swojego zdrowia. Każde kolejne otwarcie drzwi zbliża go do upragnionego celu. Jedyne co może się zmieniać, to nazwiska i nazwy gabinetów.
Co jakiś czas mam pacjentów, którym nie jestem w stanie pomóc manualnie. Wtedy trzeba szukać innych rozwiązań np. farmakologicznych, chirurgicznych, czy porady u psychoterapeuty, zmiana diety, czy stylu życia itd.
Najważniejsze jest to, że coś trzeba zmienić, bo to właśnie o zmianę wtedy chodzi najbardziej. Ona jest najlepszym lekarstwem.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9