Wysłany: 2017-01-21, 11:45 Pierwsze kroki masażysta mobilny
Witam zamierzam otworzyć działalność jako mobilny masażysta z pomocą dotacji unijnych , ukończyłem studium i prosiłbym o pomoc w przybliżeni mi tematu co do dokumentów sprzętu i wymagań ze strony urzędów z jakimi mógłbym się zetknąć .
promocja i marketing to wiadomo, bez tego ani rusz, ale jeśli potrzebujesz sprzętu i akcesoriów to poszukaj na solomedica, oni mają sporo rzeczy do gabinetów medycznych
Witam, również zamierzam otworzyć działaność jakos mobilny masażysta. Staram się o dotacje z urzędu pracy jednak pieniądze będa miec dopiero pod koniec marca lub kwietnia ( wiem , że w innych urzędach jest inaczej ). Planuje zrobić dobry marketing jednak troche obawiam się , że w mniejszej miejscowości nie wypali.
Na stronie urzędów są dkumenty do pobrania związane właśnie z dotacją na otwarcie działaności gospodarczej. Dowiedziałam się, że trzeba mieć dwie osoby ( poręczycieli), którzy jeśli w ciągu roku upadnie działalność , muszą oddać całość. Nie wiem jak to jest jeśli chodzi o dotacje z UE. Tam chyba trzeba mieć połowe kwoty ale za to jak nie wyjdzie to jest to niezwrotne.
Witam zamierzam otworzyć działalność jako mobilny masażysta z pomocą dotacji unijnych , ukończyłem studium i prosiłbym o pomoc w przybliżeni mi tematu co do dokumentów sprzętu i wymagań ze strony urzędów z jakimi mógłbym się zetknąć .
Ja właśnie wzięłam dotację. Kwestia dobrze napisać wniosek.
Wymagania to napewno:
- wykształcenie w zawodzie,
- Trzeba być bezrobotnym ,
- mieć listy polecające o współpracy
Co do sprzętu no to generalnie fajnie jak sie ma swoje auto żeby już kasy nie marnować.
Witam, również zamierzam otworzyć działaność jakos mobilny masażysta. Staram się o dotacje z urzędu pracy jednak pieniądze będa miec dopiero pod koniec marca lub kwietnia ( wiem , że w innych urzędach jest inaczej ). Planuje zrobić dobry marketing jednak troche obawiam się , że w mniejszej miejscowości nie wypali.
Na stronie urzędów są dkumenty do pobrania związane właśnie z dotacją na otwarcie działaności gospodarczej. Dowiedziałam się, że trzeba mieć dwie osoby ( poręczycieli), którzy jeśli w ciągu roku upadnie działalność , muszą oddać całość. Nie wiem jak to jest jeśli chodzi o dotacje z UE. Tam chyba trzeba mieć połowe kwoty ale za to jak nie wyjdzie to jest to niezwrotne.
Tak 2 poręczycieli , lub dajesz zabezpieczenie bankowe o równowartości dotacji ale kto ma tyle kasy ?
W małej miejscowości to wydaje mi się że lipa. Chyba że są bogaci mieszkańcy ? a jakaś konkurencja ?
U mnie, w małym mieście z którego pochodzę, taki mobilny masażysta sprawdza się doskonale. Ludzie korzystają chętnie. Jednak promocja to konieczność. Przede wszystkim w Internecie ale też w ośrodkach zdrowia, u lekarzy czy w aptece!
Witam. Odnowię temat. Mam problem i być może przeczyta to ktoś kto miał taki sam i sobie z tym poradził. Chciałbym utworzyć właśnie Masaż Mobilny lecz Urząd Pracy nie finansuje działalności mobilnych i tak czy siak musi być odbiór sanepidu. W sanepidzie panie powiedziały mi, że one się pierwszy raz spotykają z tego typu działalnością mobilną i muszą się skonsultować z jakąś pracownicą, której obecnie nie ma. Czy ktoś miał podobnie i wie jak to rozwiązać. Jeśli każą mi założyć normalny salon to lipa ponieważ miejsce przechowywania sprzętu miałbym mieć w domu a niestety ale nie ma jak założyć podjazdu a to na pewno jest potrzebne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14