Wysłany: 2012-09-25, 09:20 Problem skórny, kurzajka na recę
Witam postanowiłem zostać masażystą. Zapisałem się do szkoły. Kupiłem potrzebne mi na początku akcesoria. I niedługo pierwsze praktyczne zajęcia. Nagle jednak doznałem olśnienia które wprawiło mnie w spore zakłopotanie i smutek. Co z moją kurzajką na ręce. Raz że mogę kogoś zarazić ze szkoły. Dwa może w ogóle nie będę mógł przystąpić do zajęć . A co gdy już zostanę masażystą i powiedzmy znajdę pracę. Co z klientami których będę masował.
Niby można by próbować kurzajkę usunąć ale to podobno walka z wiatrakami bo prawie zawsze wracają i to nawet w większej liczbie. No to co robić? Proszę o rady?
Witaj,
kurzajka w widocznym miejscu na dłoni, może nieco zniechęcać, zwłaszcza jeśli trafisz do Spa.
Mój kolega walczył z kurzajką na palcu... wiesz jak ją złapał?
podczas masaży w przychodni /higiena niektórych pacjentów, to temat na osobną dyskujse/
Poszedł do dermatologa, ten odrazu wyciągnał laser, i tak mu zasunął dawke, że kolega miał wypaloną dziure na 4mm w głąb! to było 1,5 roku temu a do dziś ma zagłębienie i paznokieć mu rośnie nieregularnie, ma cos w rodzaju daszka, czyli blaszki schodzą sie ku górze.....
maskarka
Więc, warto spytać o doświadczenie w tych sprawach, zanim się człowiek odda w czyjeś ręce.
Mi pomógł kiedyś poczciwy Polski mlecz, czuli popularny"dmuchawiec", zrywasz go z łodygą w której jest mleczko i smarujesz kurzajke.
Nie wiem tylko o jakiej porze roku one rosną.
Matka natura kryje w sobie wiele cennych skarbów, w tym oleje do masaży
Pozdrawiam
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2012-09-26, 02:08 kurs masaz tajski
tez mialem na poczatku kariery masowania, po jakims czasie walczenia z nia (wycinanie) zniknela
Witaj,
jest bardzo dobry środek do walki z kurzajkami i jest to verrumal. Lek ten jest w postaci lakieru i cała terapia trwa ok 3 tyg (max). Miałam w życiu 2 razy i zawsze dawał radę
No to jestem po pierwszych zajęciach i mam podrażnione meszki włosowe na nodze, pełno czerwonych kropek i trochę piecze. Jaką maść czy żel na to stosować?? Stosuję Aleve i jakoś mi chyba nie pomaga.
Na następne zajęcia przytnij włosy lub je całkowicie usuń.
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2012-10-01, 09:39 kurs masaz tajski
ALLka napisał/a:
Na następne zajęcia przytnij włosy lub je całkowicie usuń.
wlosow na nogach sie nie strzyze, a ogolenie/depilacja moze jeszcze pogorszyc zapalenie.
albo masz sklonnosc do zapalenia albo masaz zostal zle wykonany (raczej to drugie). Masujacy uzyl za malo olejku i wykonal masaz za silnie. To sie zdarza na poczatku zajec. Na zajeciach powinienes wspomniec o swojej dolegliwosci i nauczyciel powinien sie ustosunkowac i objasnic, jak unikac takich sytuacji.
przy okazji jest to nauczka dla ciebie i dla wykonujacego masazx - na bledach sie uczymy.
jesli chodzi o zapalenie, to nawet proste leki, np aspiryna, moga pomoc. Aptekarz/zielarz powinni cos doradzic.
ze swoimi dolegliwosciami (kurzajka, mieszki) moze powinienes odwiedzic dermatologa, moze masz sklonnosc do problemow skornych i im szybciej zajmiesz sie nimi, tym lepiej.
Może moja porada wzbudzi kontrowersje
ale starszej daty nauczyciel w mojej szkole, zaproponował koledze ktory miał duże owłosienie na nogach i czuł dyskomfort przy masażu, aby zakładał rajstope
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13