Masażysta - działalność gospodarcza, rozliczenie ryczałtowe

Ogólne informacje związane z masażem. W tym dziale specjaliści odpowiedzą na każde pytanie dotyczące masaży.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

masaze.ryszard

Masażysta - działalność gospodarcza, rozliczenie ryczałtowe

Post autor: masaze.ryszard »

Podjalem sie wspolpracy jako masazysta w Hospicjum , kierownictwo zaproponowalo mi rozliczenie sie i z nimi i z urzedem skarbowym na zasadzie ryczałtu .

Jestem juz emerytowanym w tym zawodzie ,ale w regulaminie Hospicjum jest zapis ,ze personel winien byc rozliczany etatowo lub na umowe.

Moje stanowisko ze jestem tylko wolontariuszem i to przy Caritasie zostalo zle przyjete ,bo personel na etacie jest inaczej kwalifikowany finansowo ,no i mamy problem prawny ,dlaczego niewiem .

Czy jest prawna podstawa ,zeby funkcjonowac bez kolizji z urzedem skarbowym

masaze.ryszard
Ostatnio zmieniony 2011-12-26, 21:15 przez masaze.ryszard, łącznie zmieniany 1 raz.
revita

Re: Masażysta - działalność gospodarcza, rozliczenie ryczałt

Post autor: revita »

masaze.ryszard pisze:Podjalem sie wspolpracy jako masazysta w Hospicjum , kierownictwo zaproponowalo mi rozliczenie sie i z nimi i z urzedem skarbowym na zasadzie ryczałtu .

Jestem juz emerytowanym w tym zawodzie ,ale w regulaminie Hospicjum jest zapis ,ze personel winien byc rozliczany etatowo lub na umowe.

Moje stanowisko ze jestem tylko wolontariuszem i to przy Caritasie zostalo zle przyjete ,bo personel na etacie jest inaczej kwalifikowany finansowo ,no i mamy problem prawny ,dlaczego niewiem .

Czy jest prawna podstawa ,zeby funkcjonowac bez kolizji z urzedem skarbowym

masaze.ryszard

Witaj,

Jeżeli nie chcesz zakładać działalności gospodarczej ( jeżeli dobrze wiem fizjoterapeuci nie mogą być na ryczałcie ) możesz rozliczać się w sposób jakiejkolwiek umowy o dzieło zlecenia itp.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Masaż informacje ogólne”