Wysłany: 2010-07-19, 10:48 Olejki, oliwki, żele do masażu
witam:)
nie znalazłem nigdzie tematu, jeśli był to przepraszam:)
chciałbym się dowiedzieć jaki olejek byłby odpowiedni do masażu.
Bo są oliwki w żelu i normalne oliwki-którę są bardziej płynne. Który jest odpowiedniejszy?
czy oliwka w żelu johnson`s baby jest ok?
Linki sponsorowane
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2010-07-19, 11:06 kurs masaz tajski
oliwka z oliwek, z pestek winogron czy jakikolwiek olej jadalny (byle nie bardzo brudzil reczniki/latwo sie spieral i nie pachnial zle, gdy zjelczeje) - najlepiej virgin (z pierwszego tloczenia). Zawieraja one witaminy i mineraly odzywcze dla skory.
johnson to plynna parafina, oprocz poslizgu nic skorze nie daje - ale nie bardzo brudzi.
ok dzięki bardzo.
tylko teoretycznie to większość tych oliwek i olejów "śmierdzą"
jaki ma najprzyjemniejszy zapach?
Wysłany: 2010-07-19, 11:31 kurs masaz tajski
dlatego mozna dodac olejek eteryczny - i to wedlug upodobania klienta. Kilka kropel na zabieg.
sa tez gotowe oleje z wyciagami ziolowymi, maja wlasciwosci lecznicze, rozgrzewajace, przeciwbolowe, dezynfekuja, odzywiaja zniszczona skore etc - w zaleznosci od skladu ziol. Z reguly te gotowe ziolowe oleje nie pachna najpiekniej, ale dzialaja szybko i sa skuteczne - oszczedzasz czas na wykonanie zabiegu. Stosuje sie miejscowo, tam, gdzie jest jakis problem. Sa one skoncentrowane, nie uzywa ich sie do masazu calego ciala - dopiero po rozprowadzeniu w olejku bazowym.
jeszcze pochodzę po sklepach i popatrzę
widziałem nawet ceny grubo ponad 70zł za jakies oliwki..
Wysłany: 2010-07-19, 19:46 kurs masaz tajski
jesli da sie zjesc, to jest zdrowe rowniez dla skory - moze byc i drogie.
wszystko pozostale moze najpiekniej pachniec, nie brudzic i miec dobre wlasciwosci poslizgowe - ale ich wartosc dla skory moze byc watpliwa (szczegolnie po dlugim uzywaniu - to glownie dla skory twoich rak).
podobny dylemat z kosmetykami naturalnymi i syntetycznymi
ok dzięki bardzo.
Zerknij na oliwki ziaji ładnie pachną i nie są geste oraz nie brudzą.
Też preferuję oliwki ziajki. Najlepiej mi się na nich robi masaże. Nie kleją się ani nie zmieniają się w wodniste coś. W dodatku dość ładnie pachną, mają różne "właściwości", ale mi przypadła do gustu witaminowa.
ok dzięki bardzo.
Zerknij na oliwki ziaji ładnie pachną i nie są geste oraz nie brudzą.
Też preferuję oliwki ziajki. Najlepiej mi się na nich robi masaże. Nie kleją się ani nie zmieniają się w wodniste coś. W dodatku dość ładnie pachną, mają różne "właściwości", ale mi przypadła do gustu witaminowa.
Potwierdzam jeszcze raz i polecam. Witaminowa ładnie pachnie i teraz jest też oliwka z oliwek z zielonym listkiem tez ładnie pachnie.
zapytałes też o oliwki w żelu, ja na poczadku próbowalem tak masować i nie wyszło, są za gęste i nie dają dobrego poslizgu przy masażu relaksacyjnym a po za tym to zgadzam sie z poprzednikami. Jak masujesz z olejkiem eterycznym lub na naturalny olej ( np. z pestek winogron) to warto jeszcze przed masażem (najlepiej 24h przed) zrobić probę uczuleniową bo pacjet po masażu moze dostać uczulenia a często pacjeci nie wiedzą ( nie są nawet świadomi) uczulenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13