W sumie, to chodzi tu o mnie Grało się w siatkę bez rozgzewki. Wstyd.
Chodzi tutaj o przyśrodkową stronę uda. Nie mogę konkretnie zlokalizować który to mięsień, ale że tam znajduje się grupa przywodzicieli, to chyba nie ma większego znaczenia konkretnie kory No i trzeba sobie jakoś ulżyć w bólu
Pozdrówki:)
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2008-09-18, 13:14 masaz warszawa
jesli silny bol, to widac sie to dopiero zdarzylo - zimne oklady czy mascie przeciwbolowe zeby usmierzyc bol, uniesienie nogi na poduszkach gdy spimy czy na stolku gdy siedzimy, odpoczynek. Jesli masz opuchniete udo albo krwiak, to manualny drenanaz limfatyczny. Po kilku dniach, gdy ostry bol minie, moze wmasowywac mascie rozgrzewajace czy stosowac gorace oklady, prysznic czy kapiele. Mascie mozesz stosowac miejscowo, gdzie najwiekszy bol, ale masaz olejowy (np z dodatkiem olejkow przeciwbolowych) na calej powierzchni uda wewnetrznego, od kolana do pachwiny, wlacznie z przyczepami miesni. Po masazu bardzo delikatne rozciagniecia (przyciaganie kolana w kierunku piersi i do ramienia, po zewnetrznej - bardzo powoli). Przywodziciele mozna tez rozciagac kladac sie plecami na podlodze, zginajac noge w kolanie i pozwalajac na opadniecie kolana z grawitacja do podlogi, zabiera to 5-10 minut. Unikaj dlugiego siedzenia, co pol godziny wstan, zeby rozruszac staw biodrowy i kolanowy.
aj tam wyklady BO czlowiek sie dopiero uczy na praktykach
Zobaczycie że za jakis czas dziewczyna sie juz ogarnie i będzie wymiatac
Trzeba miec nadzieje że Jej wykładowcy tu nei zaglądaja
Na niczm nie śpię. Chciałam się tylko skonsultować aby się upewnić czy dobrze robię. To po pierwsze, a po drugie nie mieliśmy jeszcze czegoś takiego na wykładach. Mimo to dziękuję bardzo za odpowiedz i upewniłam się tym samym, że dobrze robię. Zawsze lepiej się upewnić nawet jak ma się minimalne wątpliwości, bo po to są koledzy po fachu by pomoc
a po drugie nie mieliśmy jeszcze czegoś takiego na wykładach
I czegos takiego nie bedzie jak sobie przypominam To jest kwestia łączenia faktów co sie stalo? to i teraz kwestia czego potrzebuje miesien? pobudzenia rozluźnienia itp
Mi sie zdarzało poprawiać swoją nauczycielke na praktykach. BO np ona mowi ze delikatny masaz rozluźniajacy a ja mowie ze sie nie zgadzam ze tutaj trzeba zrobic masaz pobudzajacy bo.. spojrzala na mnie i poszla
Tak, tak... racja... dopiero się uczę i dlatego mam prawo pytać i czegoś jeszcze nie wiedzieć do końca Biorąc pod uwagę, to, że jeszcze się uczę lepiej abym się zapytała i upewniła się czy robię dobrze niż zrobiła coś źle i później ten błąd powielała. Czyż nie tak?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12