niestety w wersji komputerowej mam tylko to co napisałem powyzej. Mam jakiś jeden projekt próbny, zdany na 78pkt, ale ma on troche nie dociągnięć i kwestia jest taka czy się doczytasz po moim piśmie, bo przepisywać na kompa ich nie zamierzam Gdzies tam jakieś projekty jeszcze mialem napisane, ale one nie były sprawdzane. W kazdym razie opieram się całkowicie na osnowie pisanej przez Prochowicza, polecam.
Mój nauczyciel, jednocześnie jest egzaminatorem i wg niego osnowa jest najlepiej napisana w Prochowiczu. Dla mnie tez jest ona dość klarowna, więc z niego korzystam, a Zborowski swoją drogą jest dobrą pozycją jesli chodzi o teorie i techniki Dzis wieczoem postaram Ci się coś podesłać. Pozdr
a ja to bym sie czepnela tego czemu po stronie porazonej musisz masowac rozlużniająco przecież porazony nerw a co za tym idzie to miesnie sa wiotkie i nie matu spastyki wie c ja bym masowala pobudzają co a po drugiej odżywczo a jesli funkcja i czucie nie powrocily i nie bedzie okreslenia czy to jest masaz klasyczny to bym zrobila metoda uciskowa jest w zborowskim
Dobra bibson to czekam na maila
metoda uciskowa to też klasyk,poza tym tam są tylko uciski a zapewne będą chcieli obczaić czy znamy inne techniki więc raczej postępowanie jak w normalnym masażu
Witam!
Mam pytanie jak egzaminator w treści zadań obejmujących projekt nie napisał pytania dotyczącego wskazań i przeciwwskazań i zarysu anatomii i również przygotowanie masażysty to to wszystko piszę w metodyce zabiegu tak?
a ja to bym sie czepnela tego czemu po stronie porazonej musisz masowac rozlużniająco przecież porazony nerw a co za tym idzie to miesnie sa wiotkie i nie matu spastyki wie c ja bym masowala pobudzają co a po drugiej odżywczo a jesli funkcja i czucie nie powrocily i nie bedzie okreslenia czy to jest masaz klasyczny to bym zrobila metoda uciskowa jest w zborowskim
Sprawa wg mnie wygląda następująco ->W tym przypadku w stanie ostrym masujemy rozluzniająco, a dopiero w okresie przewlekłym stosujemy techniki o charakterze pobudzającym. I cały tok zalezy od tego co będziemy mieli w zadaniu napisane nt. stanu choroby - ostr/przewlekły
UWAGA: wiem ze stan ostry to głowne przeciwwskazanie do masażu, jednakże w porazeniu n.twarzowego jakby nie patrzec im szybciej zaczniemy leczenie i rehabilitacje tym lepiej, wiec chcąc niechcąc zarówno zabiegi fizykalne, jak i masaż jest wykonywany już w stanie ostrym, a następnie w przewlekłym. Ja to tak rozumiem, mogę sie mylić, więc proszę aby ktoś bardziej doswiadczony się wypowiedział.
@ja25CK - piszesz to w punkcie w którym jest o tym mowa, w zalezności od tego jak skonskuowane jest zadanie egzaminacyjne. Sa one podobne jednak pytania czasem się różnią i niekiedy nie ma potrzeby wymieniac anatomii. Jednakze ja na wszelki wypadek bym to wpisał. Anatomie przy okazji pisania czesci głownej, piszac na jakim obszarze bede wykonywal dane techniki, wywiad i reszte w metodyce.
ale przy porazeniu nerwu obwodowego porazenie jest wiotkie. to nie potrzebne jest masowanie rozlużniające czytalam w zborowskim ze nie mozemy jeszcze bardziej rozciagać porazonych miesni mimicznych twarzy wiec w stanie ostrym uciskowo a w przewleklym pobudzająco po porazonej a odzywczo po zdrowej
ja25KC robimy wymianę,napisałem Ci wiadomość na pw
pozdro
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2013-06-05, 13:17 kurs masaz tajski
panie i panowie, to jest forum publiczne masazystow, gdzie nawzajem pomagamy i informujemy sie w kazdy mozliwy sposob.
jesli macie dobre projekty, to trzeba wyslac do admina i zostanie to wstawione na serwerze dla potomnosci. Mozna wstawiac tez je w watku i wtedy zostane przedyskutowane, dla dobra autora.
forum dyskusyjne nie jest kolkiem korespondencyjnym, to jest przezytek z XIXw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13