Wysłany: 2012-04-25, 18:31 zmiany zwyrodnieniowe kregosłupa szyjnego/dyskopatia
Witajcie
dopiero zacząłem edukacje na kierunku masażu.
Pozwole sobie poruszyć pewien problem ktory mnie zainteresował.
Znalazłem na YT filmik ze slawnej seri USTERKA znanej stacji.
I tam kobietka na potrzeby odcinka boryka sie ze zmianami zwyrodnieniowymi kregoslupa i pada słowo dyskopatia.
Dopiero zaczałęm nauke, ale z tego co zuwayzlem to zmiany zwyrodnieniowe sa wskazaniem do masażu, podobnie jak dyskopatie są powszechnie masowane.
Na filmiku dość surowo traktuje sie masażystów ktorzy podjeli sie masażu/ pomijam próby nastawienia kręgosłupa i manipulacje kregosłupa.
Czy istotnie problem przedstawiony na filmiku dyskwalifikuje do wykonania jakiegokolwiek masażu?
Oraz czy masażysta powienien potrafić czytac zdjecia rtg na poziomie lekarza aby zdiagnozować problem i i ocenic sytuacje?
Bede wdzieczny za opinie i moze wskazówki co Wy byście zrobili mając taki przypadek.
Poza odeslaniem po skierowanie.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12