Masaż informacje ogólne - Drenaż limfatyczny po liposukcji
Cotca - 2010-03-12, 19:14 Temat postu: Drenaż limfatyczny po liposukcji Hej. Tydzień temu miałam zabieg liposukcji "schabików" na plecach. Za około dwa tygodnie mam się zgłosić drenaże limfatyczne, jednak jest pewien problem- pytałam już wielu masażystów i żaden nie chce się tego podjąć . Tak samo było z resztą przy liposukcji brzucha, którą miałam około 1,5 roku temu. Argumenty to brak doświadczenia i strach przed "nieznanym" (bo operacje plastyczne niestety nadal budzą mieszane uczucia). Chirurg który mnie operował jest zdziwiony, że mam takie problemy ze znalezieniem specjalisty- z tym, że on mieszka i przyjmuje w Krakowie, a ja w Kielcach . Powiedzcie mi, czy to rzeczywiście takie "strasznie ryzykowne", żeby nawet ceniony przez wszystkich masażysta z ogromną praktyką bał się wykonać u mnie drenaż po liposukcji? Znacie może gabinety lub masażystów przyjmujących prywatnie (w Kielcach), gdzie mogłabym się zgłosić? Na wyjazdy do innego miasta nie mogę sobie pozwolić. Z góry dzięki za odpowiedź.
massagewarsaw - 2010-03-12, 19:38 Temat postu: kurs masaz tajski drenaz jest w rozsadnym wymiarze w technikach, a na kursach tylko pare godzin praktycznych - szukaj wsrod technikow, oni glownie pracuja w szpitalach i przychodniach.
powinnas zaczac zabiegi jak najszybciej, w niektorych krajach na swiecie pacjent zostaje po operacji w szpitalu i ma drenaz od nastepnego dnia po operacji.
nie ma zadnego ryzyka po operacjach plastycznych (innych, niz zakazenie rany - mozna czekac do jej poczatkowego zagojenia lub przylepic plaster), jesli wykonany poprawnie.
Cotca - 2010-03-12, 19:43
Lekarz powiedział, że mam zacząć po około trzech tygodniach od zabiegu lub gdy ból minie w stopniu pozwalającym na wykonanie masażu bez dużego dyskomfortu. Nie mam żadnych ran, a jedynie trzy niewielkie nacięcia (już zasklepione).
Dzięki za radę, zadzwonię do Centrum Onkologii- może tam się nie przestraszą
massagewarsaw - 2010-03-13, 15:14 Temat postu: kurs masaz tajski jesli nie masz bolu przy bardzo delikatnym dotyku (takim jest dranaz limfatyczny) to mozesz miec zabiegi jak najszybciej to mozliwe.
na onkologii powinni miec masazystow od drenazu i powinni ci cos poradzic
|
|
|