Masaż informacje ogólne - Żylaki a masaż
Anonymous - 2009-10-12, 14:07 Temat postu: Żylaki a masaż Witam, jeśli klient ma żylaki na nogach mogę wykonywać masaż innej części ciała czy jest to całkowity zakaz masażu i czy tak samo jest w przypadku popękanych naczynek ?
massagewarsaw - 2009-10-12, 14:17 Temat postu: Re: Żylaki a masaż mozna bardzo ostroznie i z wyczuciem ponizej, o ile nie ma sklonnosci do zapalen.
Popekane naczynka z reguly sa na czesci ciala i moze tez byc sklonnosc do nich, jednak nie jest to przeciwskazaniem do masazu innych czesci, szczegolnie, jesli jest kondycja medyczna wymagajaca pomocy masazysty
Anonymous - 2009-10-12, 14:20
jesli klient ma popękane naczynka na udzie to nie mogę wykonywać masażu uda ?
massagewarsaw - 2009-10-12, 14:29 Temat postu: masaz tajski [quote="Grzes"]jesli klient ma popękane naczynka na udzie to nie mogę wykonywać masażu uda ?[/quote]
nie rozumiem, czy chodzi ci o zylaki czy o naczynka - w pierwszym pytaniu bylo o zylakach, w drugim o naczynkach.
jesli jest potrzeba masazu i jesli nie spowodujesz dalszego pekania naczynek, to tak, mozesz masowac rowniez udo.
oczywiscie, jesli nie jestes czegos pewien czy to, co napisalem, kloci sie z twoja wiedza i doswiadczeniem, to zaniechaj masazu
Anonymous - 2009-10-12, 14:48
dzięki za odp.
|
|
|