Masaż informacje ogólne - Pytanie o otwarcie działalności edukacyjnej dot. masażu
wikidajlo - 2011-07-23, 20:09 Temat postu: Pytanie o otwarcie działalności edukacyjnej dot. masażu Witam serdecznie,
Chcialbym poradzić się w następującej kwestii. Razem z kolega chcielibyśmy otworzyć w naszym miasteczku placówkę z KURSAMI MASAŻU. jest nisza w naszej okolicy. Czy ktoś z Was orientuje się jak to wygląda od strony formalnej:
1. Czy wystarczy założenie własnej działalności gospodarczej i w PKD wybranie odpowiedniego numeru i np po roku działalności starać się o akredytację MEN?
2. Z tego co wyczytałem na forum by prowadzić kursy nie koniecznie trzeba mieć magistra- jak to dokładnie wygląda, tym bardziej że planujemy wprowadzić szkolenia dla masazystów ( czyli de facto masaż według mnie i kolegi oparty na zasadach masażu klasycznego itp, ale nie będzie to kurs masażu I stopnia czy II. Czy jest to kwestia naszego dajmy na to widzi mi się- tzn prawnie nie jest to uwarunkowane jakimiś wymogami, które trzeba spełnić
Jakie poza tym jeszcze warunki trzeba by spełnic- sanepid itp[?
Za pomoc z góry bardzo dziękuję
RehaT - 2011-07-24, 17:14
Szkolenie tak naprawde moze prowadzic rowniez osoba bez wyksztalcenia. Pytanie tylko z jakim papierem wyjdzie kursant. Z tego co wiem to otwieramy dzialanosc g. i staramy sie wlasnie o akredytacje interesujacych nas jednostek.Wiadomo ze w tym zawodze najlepiej ptf jesli myslimy o pracy w jednostkach sluzby zdrowia, lub bez zadnej akredytacji jesli myslimy np o Odnowie biologicznej
|
|
|