Masaż informacje ogólne - Praca za granicą, technik masażysta?
mayaga - 2011-05-06, 15:40 Temat postu: Praca za granicą, technik masażysta? hej jestem technikiem masażystą od roku, przez ten czas nie pracowałam w zawodzie ponieważ mam małe dziecko, które b. często choruje, niemniej jednak wybieram się do pracy tylko prawdopodobnie wyjedziemy za granicę końcem roku i dopiero tam będę czegoś szukała. Chciałam Was zapytać czy orientujecie się może jak to jest, czy będę musiała tam zdawać jakiś egzamin żeby pracować w zawodzie masażysty, czy respektują tam papiery ukończenia szkoły i czy lepiej zanim wyjadę zrobić tutaj staż? Czy może trzeba robić w pl jakąś "aplikacje" proszę Was o pomoc ponieważ jestem w tym temacie zupełnie zielona, z góry dziękuję.
massagewarsaw - 2011-05-06, 15:47 Temat postu: kurs masaz tajski staz warto, nawet na pol etatu. Szlifuj lacine i jezyk. Nie ma egzaminu, tylko przedlumacz dyplom u przysieglego.
proboj jeszcze jakies kursa
mayaga - 2011-05-06, 15:57
No to dobrze dzięki za odp:D w takim razie zaczynam szukać stażu i szlifować języki.
massagewarsaw - 2011-05-06, 16:00 Temat postu: kurs masaz tajski a kursa?
mayaga - 2011-05-06, 16:29
o kursie też myślałam, chciałabym zrobić refleksologie stóp, tajski stóp i m. gorącymi kamieniami, któryś z nich zrobię na pewno tylko pasowałoby mi gdzieś nie daleko mojej miejscowości tj Tarnowa.
massagewarsaw - 2011-05-09, 16:08 Temat postu: kurs masaz tajski refleksologia to do 192h nauki, tajskie stopy do 16h, kamienie z reguly kilka godzin. Moze czasami cos w rzeszowie, predzej w krakowie
mayaga - 2011-05-09, 16:15
hmm a te kursy refleksologii są weekendowe? Bo jeśli tak, to rzeczywiście długotrwałe ale wydają mi się najlepsze.
massagewarsaw - 2011-05-09, 16:19 Temat postu: kurs masaz tajski moze sa weekendowe, z reguly 5-6 dni pod rzad, zeby zaoszczedzic dojazdow
|
|
|